Glamping Utrecht

Midden in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug ligt Bos Park Bilthoven, de ideale locatie voor uw glamping kampeer vakantie in de provincie Utrecht. Hier komt u volledig tot rust in een groene kindvriendelijke omgeving. In de zomer is er een animatieteam om de kinderen te vermaken terwijl u heerlijk kunt genieten van het terras aan het verwarmde buitenbad.

Met vele wandel en fietsroutes in de nabije omgeving ideaal voor het genieten van de prachtige natuur. Naast de natuur ook graag wat cultuur? Met Utrecht en Amersfoort nabij zit u hier helemaal goed.

In luxe kamperen

Natuurlijk gaat er niets boven wat luxe, ook als u gaat kamperen. Glamping, glamorous camping, is kamperen in stijl, dus met glamour. Wij hebben sfeervolle Coco Sweet tenten, nostalgische caravans en klapkotten. Onze Coco Sweet glamping tenten zijn met 16 vierkante meter voorzien van twee slaapruimtes en ideaal voor het gehele gezin. Wenst u nog meer luxe? Onze luxe chalets maken van dit park een ideale plek om tot rust te komen. Vanaf augustus 2019 hebben wij ook de beschikking over nieuwe Cahita Riviera chalets (voor twee tot vier personen). 

Genieten van glamping Utrecht in de natuur

Midden in de natuur luxe kamperen nabij Utrecht en Amersfoort met Bilthoven op loopafstand voor de boodschappen. De ideale plek om even tot rust te komen of eens lekker een stuk te fietsen op de nabijgelegen fietsroutes. Wandelen kan natuurlijk ook. Verblijf op uw glamping Utrecht in luxe chalets, nostalgische caravans, glamping tenten of een trekkershut. Met zwembad en animatieteam. Uw viervoeter is ook welkom. Bezoek ons park voor de ultieme glamping ervaring in de provincie Utrecht.

Wat is glamping Utrecht eigenlijk?

Hierboven staat al dat Glamping een samenvoeging is van de woorden glamorous en camping. Een vakantie- en reisconcept dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Bij glamping speelt gemak een grote rol, waarbij de accommodatie volledig ingericht klaar staat bij aankomst. Vaak gepaard met luxe faciliteiten zoals eigen sanitair, en een mooie ligging (bij voorkeur in de natuur). Dat geldt ook voor glamping Utrecht op Bos Park Bilthoven. De’ beleving’ van het verblijf is een essentieel onderdeel geworden van glamping. Onze kampeerders kiezen nu vaak een ‘experience’ een ervaring om zich comfortabel in rond te wentelen.

De oorsprong van glamping

Doorsprong van glamping gaat helemaal terug naar het begin van 1900: terug naar de Europese en Amerikaanse safari’s in Afrika. De reizigers uit die tijd waren gewend aan comfort en luxe en wilden deze leefstijl niet zomaar opgeven tijdens het reizen en kamperen in Afrika. De luxe die ze thuis gewend waren, namen ze mee naar Afrika waarbij de luxe en ingerichte safaritenten ontstonden. De combinatie van beleving en luxe is kenmerkend voor deze eerste vorm van glamorous camping in die tijd. Daar wortelt het glamping Utrecht dus duidelijk ook in.

Wie maken er gebruik van glamping Utrecht?

Vooral gezinnen kiezen veel voor glamping op Bos Park Bilthoven: alles staat al lekker klaar bij aankomst. Zo kan de vakantievoorpret snel overgaan in echte vakantiepret. De kids kunnen meteen lekker spelen of naar het zwembad. Maar glamping is niet alleen een leuke keuze voor gezinnen. Voor stelletjes zijn er ook genoeg mogelijkheden en voor (grote) groepen is er ook een groot glamping aanbod.

Voorzien van alle faciliteiten

Bos Park Bilthoven is dé plek voor een glamping in de provincie Utrecht om van uw heerlijke en dik verdiende vakantie te genieten. Door de unieke ligging van onze parkeerplaatsen op een heuvelrug, omzoomd door bossen en zandverstuivingen, zult u altijd uw ideale plek in zon, schaduw of halfschaduw kunnen vinden. Het spetterplezier in het (verwarmde) zwembad maakt uw vakantiegevoel compleet. Ook de omgeving van ons natuurpark wordt steeds vaker gevonden door (inter)nationale vakantiegangers. De vele wandel- en fietsroutes in de omgeving van ons Bos Park en de nabijheid van de cultuursteden Utrecht en Amersfoort zorgen ervoor dat u zich altijd vermaakt tijdens uw glamping kampeervakantie in Utrecht. Bovendien zijn er genoeg faciliteiten op ons park.

• Horeca met terras
• Verwarmd buitenzwembad en peuterbad
• Animatieteam in zomerseizoen
• Speeltuin met springkussen
• Stuifduin met kabelbaan

Bos Park Bilthoven
Châlet Parc De Vechtoever​