Natuurlijk in het groen!

bird-icon-12

Geniet van de rust

verrekijker-icon

Verken de omgeving

recreatie-icon-1

Recreatie voor iedereen

Natuurlijk in het groen!

Châlet Parc De Vechtoever is een groen park en wil dat in de toekomst ook blijven.

Op ons park midden in de natuur staan er drie onderwerpen centraal: Rust, Ruimte en Recreatie. Deze krachtige woorden zijn overal terug te zien en met name te voelen op ons park. Dit is één van de redenen waarom wij graag ons steentje bijdragen aan het behoud van de flora en fauna in de natuurlijke omgeving van ons park. Om iedereen in de toekomst te mogen blijven verwelkomen in een natuurlijke omgeving, maar vooral omdat wij trots zijn op het natuurlijk schoon van ons recreatiepark.

Natuur inclusief ondernemen
In lijn met de huidige maatschappelijke trend tot verduurzaming en het vergroten van ecologische waarden wil Châlet Parc De Vechtoever in de toekomst het park inrichten met meer inheemse beplanting die de natuurwaarde van het park vergroot en de aanwezigheid van vogels en kleine zoogdieren bevordert. Deze manier van natuur inclusief ondernemen is een sterke basis voor de toekomstbestendigheid van het park.

Extensief maaibeleid
Inmiddels worden er langs de oevers slechts paden gemaaid en gaat het overige gras hoog groeien. Door extensief maaibeleid en ‘verarming’ van de bodem zal het groen langs de Vecht een veel diverser karakter krijgen. Dit zorgt voor voedsel en ruimte voor dieren om te leven en kunnen planten en bloemen groeien. Ook het aanleggen van zogenaamde bloemenlinten zorgt voor meer biodiversiteit en natuurlijke uitstraling.

Bos Park Bilthoven
Châlet Parc De Vechtoever​