Omgeving Bos Park Bilthoven

Bospark Bilthoven is gelegen in prachtige omgeving vol bezienswaardigheden. Bekijk onderstaand een aantal hoogtepunten uit de directe omgeving van ons park. 

Nationaal Militair Museum Soesterberg

In het Nationaal Militair Museum (op fietsafstand) komt het publiek op maar liefst 35.000 vierkante meter in aanraking met persoonlijke, waargebeurde verhalen uit verschillende perioden, geïllustreerd door een uitgebreide en daadwerkelijk gebruikte collectie van de Nederlandse krijgsmacht. Deze collectie -van pantservoertuigen, helikopters, gevechtsvliegtuigen en tanks tot uniformen, schilderijen, oude drukwerken en gebruiksvoorwerpen- is een samenvoeging van de objecten uit het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Delftse Legermuseum. Bezoek hier de website van het Nationaal Militair Museum.

Paleis Soestdijk

Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Het bezoek zelf voert vooral door het officiële en eveneens oudste gedeelte van het paleis: de representatieve stijlkamers. Ook ziet u enkele privé vertrekken van de laatste bewoners. Bovendien leert u Paleis Soestdijk kennen waarin prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven. Het gebouw is authentiek en bijna zeventig jaar intensief bewoond. Dit maakt het tot een kwetsbaar onderdeel van ons cultureel erfgoed. Indeling en interieur lenen zich niet voor een zelfstandig bezoek. Bezoek hier de website van Paleis Soestdijk.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. De stuwwal met zijn bossen en heidevelden rijst op uit het vlakke agrarische landschap. Het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug is aangewezen als Nationaal Park (ca. 10.000 ha). Naast de stuwwal horen ook de uiterwaarden van Amerongen bij het Nationaal Park. Het is een gebied van bossen, buitenplaatsen en ‘bergen’. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen over de stuwwal, door heideterreinen, langs kastelen en landgoederen, in de uiterwaarden en het bos. Bezoek hier de website van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Golfbaan de Biltse Duinen

De golfbaan ligt naast Bos Park Bilthoven. Het is geen gewoon golfpark maar een golfpark met een bijzondere historie. Het terrein ligt ′in de natuur′ tussen de bomen waar vroeger een natuurbad was. Respect voor de natuur ziet u overal in terug; het clubhuis, het restaurant en terras en uiteraard in de golfbanen zelf waar de oude elementen nog steeds aanwezig zijn. Het is een kleinere baan die groot is in zijn eigen intieme sfeer, rijk aan uitdagingen voor de beginnende en gevorderde speler. Bezoek hier de website van Golfbaan de Biltse Duinen.